כללי

מהם רמקולים מוגברים אקטיביים?

רמקול אקטיבי, שמכונה גם רמקול מוגבר, כולל בתוכו מערכת הגברה פנימית. בזכות מערכת ההגברה שמובנית בתוך הרמקול, לא צריך לחבר אותו אל אף סוג של מערכת הגברה חיצונית. בכך הרמקול הופך מאביזר שמע פאסיבי לאקטיבי ולכן גם אפשר לנצל אותו למטרות שונות.

על אף האמור לעיל, כדאי לדעת שלא כל הדגמים של רמקולים מוגברים בנויים באותה צורה ומבוססים על אותו מפרט. אם למשל רוצים להשתמש ברמקול שהכי מתאים לצרכים ספציפיים, חשוב לבדוק את המפרט המלא שלו כפי שהוא מתואר על ידי היצרן.

מהם ההבדלים הבולטים בין סוגי רמקולים אקטיביים?

הנה למשל כמה פרמטרים שאליהם כדאי להתייחס אם רוצים להבין את ההבדלים בין סוגים שונים של רמקולים מוגברים ואקטיביים:

א. גודל הרמקול – גודל הרמקול נמדד באינצ'ים והוא מתאר את היכולת שלו לספק עוצמה גבוהה. ככל שהרמקול גדול יותר, כך הוא יתאים למקומות גדולים או למקומות פתוחים. עם זאת, רמקול גדול גם בדרך כלל יהיה כבד והמשקל שלו עשוי להגיע ל-17 ק"ג ומעלה. בכל מקרה, גם ברמקולים רגילים וגם במוגברים מודדים את העוצמה במונחים של וואט.

ב. יצרן הרמקול – יש הרבה יצרנים שמתמחים ברמקולים ספציפיים, לעומת יצרנים שאצלם הדגש הוא על רמקולים רב תכליתיים שיכולים להתאים גם לשימוש פרטי וגם לשימוש מסחרי. אם רוצים להשיג תמורה מלאה להשקעה, צריך לבדוק באיזה סוג של יצרן מדובר ומה ההתמחות שלו.

ג. סוגי הכניסות לרמקול – העובדה שמדובר על רמקול אקטיבי שלא דורש חיבור למערכת הגברה לא באה על חשבון היכולת שלו לקבל כניסות ממקורות שונים. ברוב המקרים, בדגמים מובילים של רמקולים מוגברים אפשר למצוא כניסות USB וכמובן כניסות XLR סטנדרטיות. בדגמים אחרים, אפשר לבחור רמקולים עם כניסות מיקרופון וכניסות LINE.

לסיכום, רמקולים אקטיביים הופכים להיות כאלה בזכות מערכת הגברה פנימית שמייצרת אפשרות להשמעת מוזיקה ללא תלות במערכות חיצוניות. בנוסף, יש אירועים והפקות שבהם משלבים מספר רמקולים אקטיביים יחד כדי לענות על טווחי תדרים שונים של בס, מידי או תדרים גבוהים יותר.

אולי גם תאהב...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *